Hva kan vi vente oss av boligmarkedet denne høsten?

Juli måned ble omsetningsmessig og prismessig en av de historiske sterkeste sommermåneden vi har hatt. Eiendomsmeglerne melder om rekordhøy omsetning målt mot tidligere år. Det betyr at august kan bli enda sterkere, ettersom dette tradisjonelt sett har vært en måned mange forbinder med boligsalg. Husk at de fleste koordinerer flytting og boligtransaksjoner rundt studier, skoleoppstart og nye jobber, noe som oftest skjer som etter jul og sommerferie.

Direktøren i Norsk Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving sier til næringslivsavisen E24 at de har gjort en undersøkelse blant sine medlemmer på utviklingen oppdragsmengde fra år til år. Blant 300 meglerforetak, svarte 39% at de hadde flere oppdrag i sommer enn i fjor. Kun 16% svarte at de hadde færre. Han blir også sitert på en mulig årsaksforklaring.

“I fjor var det nær unntaktstilstand. Da stanset markedet helt opp, boligene hopet seg opp og prisene falt. I år er det store omsetningsvolumer og mange på visning.”

Hva betyr så dette for deg som boligselger?

Et sterkt marked smitter gjerne over på neste måned. Hvis du har ventet med å selge og leser om gode salgspriser i avisen, er det lettere å ta avgjørelsen når du vet prisene er gode og omløpshastigheten høy. Når det kommer flere boliger i markedet på stigende priser, blir det også mer interessant å gå på visning da utbudet er rikere og bredere. Det kan gjøre at du raskere finner riktig kjøper til din bolig.

Skal du selge bolig er det lurt å starte forberedelsene tidlig, slik at timingen blir god på salgstidspunktet og du har god tid til å sette boligen i stand. Hvis du derimot ønsker å snu deg raskt, kan også en bolig klargjøres og visning avholdes på to uker fra oppdragsavtalen er signert til første potensielle budrunde. Med en god dose egeninnsats kommer du og megler i mål med annonseringen lenge før vi skriver september.

Alt du egentlig trenger å gjøre er å kontakte eiendomsmegler for en prat om din bolig. Denne fagpersonen bistår deg med takst, klargjøring, markedsføring og visninger. Selv om det er høy aktivitet i boligmarkedet nå, har de alltid tid til deg som ny kunde.

Finn din lokale megler HER!