Hva skiller mellom en god og “dårlig” eiendomsmegler?

Som ved de fleste kjøp, er prisen ofte en funksjon av kvalitet. Det finnes noen unntak, men stort sett holder denne påstanden vann på både tjenester og produkter som vi velger hver eneste dag. Skal du selge bolig derimot, vil det være en av de største transaksjonene du gjør i livet, og desto viktigere å velge riktig.

Velger man feil eiendomsmegler, kan man risikere å få betydelig mindre penger enn ved å velge den beste i ditt området. Prisforskjellen på tjenesten kan være noen titusener, men resultatet av boligsalget kan være på hundretusener. Det finnes gode indikasjoner på hva som skiller gode og dårlige meglere, og noen av dem kan du lese her:

  • En god megler forbereder kunden godt på hva salgsprosessen innebærer. Det er ingen grunn til at det skal oppstå vanskelig situasjoner hvis man har gått gjennom alle scenarioer på forhånd.
  • En god megler overbyr ikke på prisantydning eller skaper urealistiske forventninger for å få et oppdrag. Det leder bare til skuffelse og misforståelser senere i prosessen.
  • En god megler gjør alt som er mulig av markedsføringsgrep for at boligen skal bli sett av flest mulig. Det bør innebære god kjennskap til nye og digitale markedsføringskanaler.
  • En god megler går inn i hvert oppdrag med fullt fokus på kundens beste hva gjelder råd om timing, styling, prospekt, bilder, antall visninger osv.
  • En god megler jobber seriøst med oppdraget helt til siste signatur og nøkkelen er overlevert. Det kan skje mye på oppløpsiden der kunden har behov for en veileder.
  • En god megler avholder korrekte budrunder som sikrer best mulig pris for boligen. Her er lovverket klart og det er lite slingringsmonn.
  • En god megler er tilstede og engasjert når det oppstår problemer.

Klikk HER for å kontakte din lokale eiendomsmegler!